Everything about acne and how to fight it

Allt om akne och hur man blir av med den

Akne är ett av de vanligaste hudproblemen i världen, som drabbar 9,4 % av befolkningen. Det kanske låter osannolikt men akne är faktiskt den åttonde vanligaste sjukdomen. Och trots att detta oftast uppstår bland tonåringar, ställs tyvärr ännu flera vuxna inför detta obehagliga dermatologiska problem.

Det är många negativa effekter av akne - låg självkänsla, folk isolerar sig ofta, vilket leder till depression och till och med ångest.

Låt oss ta en närmare titt på hur akne fungerar och hur vi kan effektivt behandla det.

Faktorer som leder till akne

Processade livsmedel eller mat och dryck med högt sockerinnehåll, samt produkter med ett högt glykemiskt index som glukos, vitt bröd och ris, choklad kan orsaka inflammatoriska processer i din kropp. Det är viktigt att påpeka att rökning och frekvent användning av smink täpper till porerna.

Huvudtips om hur att behandla akne :

Du bör alltid konsultera en dermatolog först för att hitta källan till problemet. Utrusta dig med tålamod då akne är inte lätt att ta bort. Det finns dock några knep som hjälper till att lindra de obehagliga symptomen på akne.

Vårt lavendelvatten bekämpar effektivt akne och regenererar huden. Det är rikt på vitaminer och mineraler som lätt absorberas av huden. Denna hydrolat har också antiinflammatoriska och antiseptiska egenskaper. När huden blir inflammerad, ofta på grund av sjukdom eller irritation, drar porerna ihop sig och talg, döda hudceller och bakterier samlas inuti och därmed bildas akne. Lavendelvattnet renar porerna och förhindrar på så sätt att akne och pormaskar återkommer. Det går djupt ner i porerna utan att täppa till. Det kan användas på alla delar av kroppen.

Om du vill testa vårt ekologiska lavendelvatten och visa andra produkter vi erbjuder, klicka bara HÄR.

ekologiskt-organiskt-lavendelvatten-inassentials

"En mening bortom profit: Hur vårt varumärke gör en påverkan"

På InaEssentials tror vi på att ge tillbaka till de samhällen som har stöttat oss. Därför är vi stolta över att erbjuda sysselsättningsmöjligheter till medlemmar i minoritetsgrupper, som hjälper till att stödja deras försörjning och ge dem en ljusare framtid. Genom att välja våra ekologiska produkter förbättrar du inte bara din egen hälsa och skönhet, utan du gör också en positiv påverkan på andras liv. Gå med oss och gör en skillnad idag.