Historien om vårt familjeföretag

"En historia om misslyckande, framgång, sorgliga och lyckliga tider. Vi vill vara så ärliga som möjligt med våra kunder och få dem att känna sig som en del av vår familj!"
- Veselina Ralcheva

HISTORIEN OM INAESSENTIALS

Början...

Allt tog sin början i 1999 då jag var gift med 2 barn. Jag undervisade i musik och min man var brandman. Vi ville göra något mer spännande i våra liv, göra någon förändring men vi var förvirrade och visste inte vart vi skulle ta vägen. En dag medan jag åkte bil med min man sade han plötsligt "Vad tycker du om att odla rosor och lavendel?". En tradition som var bortglömd i vår hemstad för länge sedan. Jag var skeptisk, men av någon anledning sade jag "JA". Och så började vi som amatörer, med ekonomiskt stöd från våra föräldrar. Vi investerade i 4 stora trädgårdar och ett litet destilleri. När vi fick veta att jag var gravid med ett tredje barn så kände vi oss rädda för vad som skulle hända härnäst.

Fram till 2007 hade vi en stor förlust och vi var fyllda av rädsla. Jag kommer fortfarande ihåg när mitt tredje barn Elena frågade oss "Kommer vi att bli fattiga om jag köper ett par skor?". Vår ekonomiska ställning var riktigt dålig. Vi producerade högkvalitatita produkter men lyckades inte hitta rätt marknad att sälja dem på.

Allt förändrades 2007 när Bulgarien anslöt sig till EU och vi lyckades äntligen lansera våra produkter. 2013 fick vi för första gången på 14 år finansiell stabilitet sedan vi startat vår verksamhet. 

"Hela den här upplevelsen förändrade våra liv och fick oss att tro att när du lägger all din energi och kärlek åt något så kommer det förr eller senare att blomstra."

InaEssentials "födelse"

InaEssentials

2019 kom min son på idén att skapa en webbutik och erbjuda våra produkter online under varumärket InaEssentials. Beställningar började komma in från överallt och tillsammans med min man och mina döttrar blev vi tvungna att anpassa oss till den nya situationen. Jag tog över administrationsfrågorna, Elena och Maria - sociala medierna och kundtjänsten och min man Nikolaj tog över produktionen. Ett familjeföretag på riktigt :)

På grund av InaEssentials-prestationer och den fantastiska positiva återkopplingen från hela den lokala marknaden i Bulgarien och andra EU-marknader fick jag 2019 det första priset någonsin i Bulgarien till "Årets ekologiska bonde", vilket var något riktigt stort för mig efter alla ansträngning, sömnlösa nätter och rädsla jag upplevde för att nå det ögonblicket. I denna stund insåg jag att jag hade skapat något utmärkt tillsammans med min familj och jag kunde nu dela detta ögonblick med min andra familj - våra kunder. ❤️

INAESSENTIALS UTOMLANDS

Sedan 2019 expanderade vi vår verksamhet till flera marknader. Vi är nu stolta över att kunna sälja våra produkter på 18 EU-marknader. Vi erbjuder fantastisk kundsupport, högkvalitativa produkter och snabb leverans till kunder över hela Europa.

VÅRA PRODUKTER

Som mamma till 3 barn vet jag vad det innebär att vara ansvarig och omsorgsfull. På samma sätt behandlar jag våra kosmetiska produkter. Därför jobbar vi i ett slutet system. Det innebär att alla våra produkter odlas i våra egna trädgårdar på ett ekologiskt sätt.

Våra grödor bearbetas i vårt eget destilleri och slutprodukterna skickas till vårt produktionscentrum där de buteljeras och etiketteras. Denna slutna produktionscykel är mycket viktig för mig, eftersom jag vill vara med i hela processen, från planteringen av fröet till produceringen av slutprodukten, och vara stolta över det vi gjort. Något, som jag kan sedan erbjuda både till min familj och till min andra familjen - våra härliga kunder!

Vi har varit sysselsatta inom ekologiskt jordbruk i mer än ett decennium. Företaget odlar ekologisk lavendel, rosor, citronmeliss, kamomill, muskatellsalvia och perukbuske.

Vi uppskattar att du tog sig tid för att läsa om vårt familjeföretag. Därför vill vi överraska dig med 12% rabatt med kampanjkoden: about12. Använd den nu från: HÄR.

Ja, vi vill vara annorlunda och det är kanske inte särskilt professionellt att lägga en rabattkod på sidan "Om oss", men det här är ett familjeföretag och sådana saker händer i familjen 😅

Social policy

Sedan 2002 har vårt företag lett en stark social policy. Vi anställer mestadels familjer från minoritetsgrupperna. På så sätt ger vi dem en chans att försörja sig. Sedan 2002 har vi hjälpt mer än 150 familjer att bygga hus, bli en del av vårt lokala samhälle och sätta sina barn i skolan. Jag minns fortfarande hur jag brukade kolla deras barns betyg i skolan och ge bonusar för bra betyg :)

Vi känner oss mer än lyckliga att ha dem i vår InaEssentials-familj. De flesta familjerna från minoritetsgrupperna arbetar nu i Spanien, Portugal och Tjeckien. Lyckligtvis har dessa människor alltid uppskattat vår hjälp. Idag har vi våra lojala arbetare, som hjälpte oss att bygga InaEssentials i sin nuvarande form. Vi vill visa dessa människors ansikten, eftersom det är våra ihärdiga medarbetare som står i kärnan av vårt företags utveckling och framgång.

Vi brinner för det vi gör och strävar efter att expandera vår verksamhet genom att behandla våra kunder som vänner, ta hänsyn till deras önskningar och vara tillgängliga för att reagera på deras behov när som helst. Vi lovar att upprätthålla våra värderingar som representerar vårt familjeföretag och är grunden till dess framgång, oavsett hur mycket vi utvecklas ❤️.

- Veselina Ralcheva

Hitta oss på våra sociala medier