Årets ekobonde Veselina Ralcheva och hennes revolutionerande produkter mot akne och eksem

Årets ekologiska bonde Veselina Ralcheva och hennes revolutionerande produkter mot akne och eksem

VESELINA RALCHEVA

"Naturens helande kraft, utnyttjad för att lösa människors problem, i motsats till överflödet av konstgjorda kemiska produkter runt omkring oss"

Veselina Ralcheva organic farmer of the year

Veselina Ralcheva - Årets ekologiska bonde 2019

2002 var jag musiklärare och min man Nikolay - brandman. På en resa började Nikolay diskutera med mig vad jag tyckte om idén att odla rosor. Först sa jag till honom att det här var för komplicerat och att det inte var något som skulle passa oss, men han lyckades övertala mig att ge det en chans. Idag lever jag, min man och mina barn ett drömliv och vi erbjuder våra organiska produkter i mer än 14 europeiska länder. Detta är något som jag aldrig trott skulle kunna hända och det är därför jag alltid säger till folk att ta risken när de får ett sådant alternativ.

Från 2006 till 2018 blev vår jordbruksverksamhet den främsta försörjningen för folket från minoritetsgrupperna i Panagyurishte (vår hemstad i Bulgarien), från 2006 fram till nu är den sociala aspekten av vår verksamhet fortfarande en väsentlig del av den. Jag kontrollerar ständigt betygen på mina anställdas barn och uppmuntrar dem att alltid sträva efter bättre betyg och personlig utveckling. Denna sociala policy som är så starkt integrerad i vårt företagskultur är anledningen till att vi nu har mer än 60 arbetare, som nu ingår i vår ekologiska familj.

2019 och de små stegen som ledde till något stort

"Årets ekobonde" 2019 var något overkligt för mig. Detta var ett stort erkännande för många års arbete men också ett erkännande för att vi tillsammans med mina barn ändrade uppfattningarna om vad EKOLOGISKT innebar i vårt land - Bulgarien. Med våra företag Ralchevis ekologiska trädgårdar och InaEssentials kunde vi visa allmänheten vad det egentligen innebar att odla på ett ekologiskt sätt. Vi spelade in hela produktionsprocessen. Vi visade i vår film, skillnaden mellan riktiga ekologiska produkter och konventionella.

Биопазар Ина ЕООД

Den största succén

Min största succé är upptäckten av helande egenskaper hos våra organiska blommiga vatten samt grundandet av varumärket Inaessentials. Efter många tester, forskning och valideringar grundade vi 2019, tillsammans med min son och två döttrar, varumärket Inaessentials. Ett varumärke för ekologisk kosmetika som verkligen hjälper människor och förändrar liv. Ett varumärke där vi lägger vårt hjärta och energi. Vi vet hur stark påverkan blommigt vatten har vid hanteringen av olika problem som akne, eksem, rosacea, dermatit, blödande tandkött, osv. Vi erhåller dessa produkter från våra egna trädgårdar i vår hemstad. Alla dessa produkter odlas på ett ekologiskt sätt utan att ens använda organiska bekämpningsmedel. Det enda vi behandlar våra åkrar med är vårt "hemliga" elixir som förbereds enligt ett biodynamiskt recept.

De helande ekologiska produkterna som förändrade medicinen i Bulgarien och Europa

Vårt ekologiska lavendelvatten mot akne hjälpte mer än 20 000 tonåringar i Bulgarien att hantera akne 2019. Lavendelvattnet är något unikt. Huvudhemligheten av vårt ekologiska lavendelvattens effekt mot akne är att vi tar hand om våra lavendelträdgårdar på ett helt annat sätt. Vi skördar 2 gånger mindre än genomsnittet, men kvaliteten är ojämförlig, och det är det kunderna uppskattar mest. Förutom att vi är ekologiskt certifierade tillåter vi inte ens användning av BIO-gödningsmedel eller spray.  Lavendelvattnet är den mest kännetecknande produkten för vårt varumärke i alla marknader.

 

Den andra produkten som vi producerar - ekologiskt perukbusketvatten för munvård - blev lösningen för många som lider av problematiska tänder och tandkött. Produkten är ett alternativ till munvatten och perukbuske har varit en välkänd ört i Bulgarien sedan gamla tider. Den örten anses att ha den starkaste antibakteriella effekten.

I början av 2019 skapade vi en egen webbsida och började lägga upp reklam men vi hade låga förväntningar. En dag fick vi en lång kommentar på Facebook från en kund som blivit överraskad över effekten av lavendelvattnet. Efter denna kommentar dök fler och fler upp.

Ryktet om effekten av vår produkt spred sig så mycket att från att manuellt hälla vatten i flaskorna förvandlades vårt varumärke Inaessentials till ett företag med 15 anställda som tar hand om kunderna och deras önskningar under hela dagen. Vårt motto är: "Sätt alltid kundens behov i främsta rummet och behandla kunden som en del av familjen."

Веселина и Васил Ралчеви

Fortsättningen

Efter att vi såg hur högt lavendelvattnet uppskattades och hur det förändrade människors liv bestämde vi oss för att fortsätta på denna väg. Och med hjälp av naturen hittade vi snart en 100% naturlig lösning på andra problem. Vi bestämde oss för att producera alla följande produkter från lokala örter och odla dem i våra egna trädgårdar. På så sätt lyckades vi lösa på ett naturligt sätt följande problem:

Mjäll och seborré med hjälp av ekologiskt Salviavatten ✅

Torr hud med hjälp av ekologiskt Rosenvatten ✅

Eksem med hjälp av ekologiskt Kamomillvatten ✅

Fungus med hjälp av ekologiskt Tallvatten ✅

DRÖMMEN

Trots det enorma stödet från kunderna och Inaessentials framgångar genom året fortsätter vi att drömma stort och vi har nu två huvudmål: att göra våra ekologiska produkter så tillgängliga som möjligt för alla och att fortsätta tillverka ekologiska produkter som löser människors hälsoproblem. Tillsammans med min man och våra barn anstränger vi oss till det yttersta för att skapa bästa möjliga kundupplevelse och vi är säkra på att genom att behandla kunder som familj kan vi komma vidare!

För alla som läser den här bloggen har vi en överraskning, och det är 15% rabatt på er första beställning på vår webbsida inaessentials.se. Rabatten kan användas med koden: ina15, då får du 15% rabatt och den kan tillämpas i kassan.

På vår hemsida nedan kan du se alla produkter vi erbjuder och hitta mer information om dem.

👇 klicka på knappen nedan 👇

📌 100% Återbetalning 📝

Nöjda kunder är viktigt för oss. Sedan 2021 har vi erbjudit full återbetalning om du skulle vara missnöjd med dina produkter :)

 

"En mening bortom profit: Hur vårt varumärke gör en påverkan"

På InaEssentials tror vi på att ge tillbaka till de samhällen som har stöttat oss. Därför är vi stolta över att erbjuda sysselsättningsmöjligheter till medlemmar i minoritetsgrupper, som hjälper till att stödja deras försörjning och ge dem en ljusare framtid. Genom att välja våra ekologiska produkter förbättrar du inte bara din egen hälsa och skönhet, utan du gör också en positiv påverkan på andras liv. Gå med oss och gör en skillnad idag.