blom-hydrolater-InaEssentials

Visste du att alla våra blomvatten är faktiskt hydrolater?

Vad är skillnaden mellan vanligt blomvatten och hydrolat?

Vanligt blomvatten är oftast en blandning av vatten och eterisk olja. I de flesta fall är oljan olöslig i vatten, så sådana produkter måste behandlas med emulgeringsmedel eller solubiliseringsmedel. På så sätt får de inte de egenskaper vi vill att de ska ha. Dessutom innehåller dem vanligtvis konserveringsmedel som inte är bra för vår hud.

Om du vill behandla din hud med det bästa rekommenderar vi definitivt att du vänder dig till hydrolater. Hydrolat är blomvatten, som erhålls genom ångdestillation av de färska bladen eller blommorna från den givna växten.

Vatten som destillerats på detta sätt innehåller molekyler av eteriska oljor som är lösliga i vatten och därför innehåller ett stort antal aktiva läkande egenskaper hos destillerade örter. Det är därför de har en mycket större effekt på vår hud.

blom-hydrolater-InaEssentials

Riktigt högkvalitativa hydrolater ska inte innehålla några kemikalier och kräver inte heller några konserveringsmedel. Du kanske undrar hur det är möjligt att de inte förstörs om de inte innehåller några konserveringsmedel? När det gäller InaEssentials hydrolater är det enkelt! Vi destillerar växterna genom en speciell teknik som fångar upp även de minsta föroreningarna. Vi förseglar örtdrycken på ett sätt så att luften inte orsakar oxidation av produkten. Förutom det skördar vi våra örter i det perfekta ögonblicket av deras växtlighet och vid rätt tid på dagen för att se till att deras naturliga eteriska olja är i sin högsta andel.

Naturligtvis är det också viktigt att du gör din del för att behålla produktens livslängd så länge som möjligt. Vi rekommenderar att förvara flaskorna ordentligt när de har öppnats. Direkt solljus och hög värme är definitivt inte bra för dem.

En annan fördel med våra hydrolater är att vanliga hydrolater framställs som en biprodukt vid destillering av eteriska oljor. Däremot produceras InaEssentials-hydrolater som primära destillat av växterna. Det betyder att vi inte framställer eterisk olja från ett parti växter och blomvatten från ett annat utan vi producerar hydrolat från alla örter. Och detta betyder bara en sak - de innehåller en ännu större mängd aktiva och läkande egenskaper.

HUR SKA DU ANVÄNDA DEM?

Högkvalitativa hydrolater fungerar som en ren naturlig toner och innehåller ett antal aktiva substanser som du skulle ha svårt att hitta även i de dyraste kosmetika.

En bra och effektiv toner bör vara en del av din dagliga hudvårdsrutin. Toner ska appliceras på rensad hud. Dess uppgift är att tona – eller med andra ord att förbereda huden för nästa steg i vården. Produkten rengör huden, men framför allt mjukar och återfuktar den innan man applicerar ett serum eller en kräm som på så sätt absorberas bättre tack vare toners egenskaper. Tonern stramar också upp porerna, ljusar upp och jämnar ut hudtonen.

blom-hydrolater-InaEssentials

 

Beroende på vilken toner du väljer fyller den även en annan funktion. I vårt breda sortiment hittar du hydrolater för olika hudproblem - lavendelhydrolat mot akne, kamomillvatten mot eksem, citronmelissvatten för torr hud, osv. I vår katalog hittar du hydrolater inte bara för huden, utan även för håret. På InEssentials har alla friheten att välja och hitta det bästa för sina behov.

Om du har svårt att välja rätt hydrolat, vänligen kontakta vår kundtjänst. Vi hjälper dig mer än gärna: inaessentials.se@gmail.com.

 

Unna dig naturlyx till överkomliga priser med InaEssentials.

 

 

Nöjda kunder är viktigt för oss. Sedan 2021 har vi erbjudit full återbetalning om du skulle vara missnöjd med dina produkter :)

"En mening bortom profit: Hur vårt varumärke gör en påverkan"

På InaEssentials tror vi på att ge tillbaka till de samhällen som har stöttat oss. Därför är vi stolta över att erbjuda sysselsättningsmöjligheter till medlemmar i minoritetsgrupper, som hjälper till att stödja deras försörjning och ge dem en ljusare framtid. Genom att välja våra ekologiska produkter förbättrar du inte bara din egen hälsa och skönhet, utan du gör också en positiv påverkan på andras liv. Gå med oss och gör en skillnad idag.